Musik

I Karlsvognen har børnene og de unge et professionelt musik studie og øvelokale til rådighed. Her har du mulighed for at spille på diverse musikinstrumenter samt indgå i band konstellationer med dine venner. Du kan også lære at synge og lave dine helt egne sange m.m.

Studiet er veludstyret med både trommer, perkussions, digitalt piano, akustiske og elektriske guitarer samt bas m.m. Alt sammen til din rådighed som medlem af klubben. Der er endvidere mulighed for at indspille egne sange professionelt, da musikrummet tilmed fungerer som lydisoleret studie. Vi arbejder i Cubase software. Studiet har åbent fra mandag til torsdag og man kan som medlem i klubben booke plads i studiet. Øvelokalet har åbent alle dage.

Caféen

Café området fungerer som klubbens hjerte. Det er stedet hvor vi mødes og hvor vi er sammen om at planlægge dagen. I caféen serveres og indtages klubbens daglige måltid og her laver vi også mad sammen i aftenklubben. Caféen danner rammer om mange forskellige aktiviteter i hyggelige rammer, det kan være kortspil, brætspil, bordtennis og terningespil eller spille PlayStation og se film på storskærm.

Det er også i Caféen du kan lave dine lektier og få hjælp hertil af de voksne i klubben. Endvidere, kan du altid få en god snak om alting mellem himmel og jord med vores dygtige klubmedarbejdere.

Caféen er stedet, hvor du som udgangspunkt altid bliver set, hørt og inddraget i alt hvad der foregår i klubben. Sidst, men ikke mindst, danner Caféen også rammer om klubbens fester og overnatninger og senest, de nye medlemsmøder i FCN.

Lektiecafé

På Karlsvognen har vi også en ugentlig lektiecafé, hvor børnene kan sidde i rolige omgivelser og få hjælp og støtte fra en voksen. Lektiecaféen afholdes i god ro og mag, som regel hver torsdag, i et aflukket rum hvor der serveres te.

De Kreative Værksteder

Vi har 2 kreative værksteder på klub Karlsvognen.

Vi har et mindre sy værksted, for de børn som kan finde ud af at arbejde selvstændigt, og uden opsyn.
Her kan man lave smykker, perleplader, sy projekter, filt projekter, fletning samt andre kreative og
selvopfundne ting.
Derudover råder vi også over et stort kreativt værksted, bemandet af voksne, hvor der løbende laves
fælles temaprojekter. Her kan de unge bl.a. fordybe sig med krympeplast, drømmefangere, skulpturer,
dekorering, natur- og genbrugsprojekter, ler, smykker, maling, samt diverse årstidsbestemte
projekter, fx Fastelavn, Halloween, Valentins dag, Jul, Påske, Mors & Fars dag mv. Fælles for begge
værksteder er, at det handler om fordybelse og koncentration samt evnen til at kunne udtrykke sig
kreativt om et projekt/arbejde.

Tegnehold

På Karlsvognen er der mulighed for træning og læring i og omkring klassisk Tegning, med fokus på diverse tegneteknikker, såsom form, lys og skygge samt perspektiv. Niveauet vil her variere fra barn til barn alt afhængigt af de kompetencer som den enkelte starter med. Der vil også læres op i mere
specifikke ting, såsom tegning af dyr, tegning af ansigter, tegning af kroppe mm. (her lægges der
vægt på at inddrage børnenes idéer, så de også er med til at forme undervisningen.) Alt i alt handler denne del af den samlede undervisning om at lære børnene om diverse motivers anatomi, samt at lære dem hvordan man bygger motivet op fra bunden. Som en del af undervisningen vil vi også tage udgangspunkt i forskellige tegnebøger i diverse sværhedsgrader som børnene også altid vil kunne benytte sig af, uden for undervisningen.

Sport

På Karlsvognen har vi super gode udendørsfaciliteter, med både grønt område, basket muligheder, adgang til B93 banerne, samt en streetbane til fodbold. Derudover har vi også etableret et helt nyt skateboard-område med ramper og rails i forskellige sværhedsgrader og størrelser. Vore sportsmedarbejder, som er erfaren skater, underviser børnene i skate hver tirsdag og torsdag, hvor der stilles skateboards, løbehjul og beskyttelses udstyr til rådighed for alle. I de koldere vintermåneder kan børnene nyde godt af vores indendørsfaciliteter, der blandt andet omfatter pool, bordtennis, bordfodbold og dart. Der arrangeres løbende turneringer i disse discipliner, samt ture uden for huset, bl.a. fodboldture med overnatning, samt skate-ture rundt om på Sjælland.

Køkken/Alrummet

I køkken/alrummet kan børnene slappe af i lækre sofaomgivelser. Vi har et elektronisk spillebord, samt hjemmebiograf og det er også her børnene hygger med brætspil, terningspil, bordfodbold samt bordtennis og andet.
Hver dag serveres der en hjemmelavet, varm ret som middagsmad for børnene på klubben. Det foregår altid omkring klokken tre, og fungerer som en fælles aktivitet for både børnene og de voksne. Køkken/alrummet er stedet, hvor du som udgangspunkt altid bliver set, hørt og inddraget i alt hvad der foregår på klubben. Det er også her børnene kan læse om diverse aktiviteter på klubben (aftenklub arrangementer, hytteturer, fester, ridning, rollespils aktiviteter, overnatninger mv.).

E-sport

I klubbens e-sports lokaler, er man garanteret sjov og hygge samt godt kammeratskab. Vores fokuspunkter er digital dannelse og venskaber på kryds og tværs. Vi har en pædagogisk tilgang til de spil vi berører, og har en sund indstilling til det at dyrke e-sport. I løbet af en trænings time berører vi hvordan man træner e-sport, hvordan de professionelle dyrker e-sport, hvordan man måske ikke skal spille computer kun, men kroppen også er vigtig at aktivere. Dette er bare nogle af de emner der bliver bragt op i hvis man går til e-sport i Fritidscener Østerbro Nord. I e-sport lokalerne løfter vi flok ved at hjælpe hinanden og styrke de svageste led. Fællesskabet bliver til hver en tid vægtet højere end konkurrencen, men man går ind til hver en kamp for at vinde. E-sport er en holdsport, hvor vi løfter i flok, og resultater kommer kun ved sammenarbejde som ved alle andre holdspil.